Crumble de bresquilla

“Ja de l’estiu van coronant-te les diades
per dol en les memòries dels dies que vindran.
El ventijol s’adorm, les fulles són fermades,
l’aigua reposa amb una claror que està sotjant.”

Crumble de Bresquilla

Esta estrofa extreta del poema Cal·lídia i els préssecs de Josep Carner em serveix per reprendre el blog per enèsima vegada. I és que des de dilluns la meua vida ha fet un gir bastant important i, ara, m’agradaria dedicar-me a tot allò que abans em feia mandra dedicar-m’hi. I aquesta represa la vull fer amb una de les coses que més m’agraden: les postres amb fruita.

Fa unes setmanes a ma casa hi va haver un excedent de bresquilles (préssecs i melicotons fora del País Valencià) i ma mare em va demanar ajut ja que a casa no permetem que res es faça roín. I vaig decidir fer una cosa de què anava molt de temps darrere, un crumble de bresquilla.

Són unes postres molt fàcils de fer i els ingredients estan al rebost de tots. Es tracta d’una fruita ensucrada amb una crosta com si fóra galeta que està boníssima.

Per fer la crosta necessitarem:

150 grs. de farina
100 grs. de mantega
100 grs. de sucre
50 grs. d’ametlles picades o en pols. 

Posarem la manega tallada a trossets a un bol i la mesclarem amb la farina i el sucre, amb les mans, tot seguit hi agegirem la mantega. La textura és arenosa, com si foren grumolls de terra. Reservarem aquesta terra de mantega, farina, sucre i ametlles a la nevera mentre preparem la bresquilla.

Per a la bresquilla necessitarem:

4 bresquilles grans tallades a trossets generosos

1 cullerada de mantega

Sucre morè a gust

Suc d’una taronja

Rom.

A una paella posarem la mantega i quan s’haja desfet hi afegirem el préssec, el sucre i el suc de taronja. Quan haja reduït un poc, afegirem un xorret de rom. Quan les bresquilles estiguen caramelitzades les posarem al fons d’un motlle i ho cobrirem amb la mescla que havíem reservat al frigorífic. Es posa al forn fins que la crosta estiga tostadeta i dura.

És molt interessant menjar aquestes postres encara calentes amb una bola de gelat de vainilla per sobre. És un gran descobriment i es pot fer amb qualsevol fruita.

Que vaja de gust!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s